Плувно лято, шествие, детско шоу и концерт на „Фондацията“ за финал на Празника на розата и минералната вода

С изключително цветна и обширна програма тази вечер ще бъде закрит 17-тия Празник на розата и минералната вода Павел баня 2021г. Организаторите са подготвили общо пет събития:

В 11:00 часа на плувния байсен на ПРО-ЕАД ще бъде открито Плувно лято 2021 с игри, музика и много детско настроение. Именно там ще бъде затворена и системата за гласуване за избор на Цар на минералната вода, а минути по-късно ще стане ясно и името на първия исторически избран, който ще носи царската корона.

Следобед събитията започват в 17:00 часа, когато площада ще бъде изпълнен с децата на община Павел баня. Те ще участват в детското шоу „Принцеса на розата и принц на минералната вода“, в което ще дефилират по централния площад в специални костюми. Веднага след края на дефилето – от 18:00 часа започва и традиционното кулинарно шоу и изложба базар на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове“. В едно от най-вкусните и изпълнени с българщина събития населените места в общината ще представят своите бит и кулинарно многообразие.

Около 19:30 часа се очаква да се състои второто празнично шествие за деня, в което ще участват танцовите колективи и кукерските състави от населените места в общината.

Кулминацията на деня е точно в 20:30 часа, когато предстои специалното гостуване на „Фондацията“. Кирил Маричков („Щурците), Иван Лечев („ФСБ”), Дони (Дони и Момчил), Славчо Николов (Б.Т.Р) и Венко Поромански (група „ТЕ”) ще съберат павелбанци и гостите на града на централния площад и заедно ще изпеят едни от най-обичаните от поколения българи парчета. Именно това е и събитието, което се очаква с най-голям интерес.

Веднага след края на концерта предстои и закриването на 17-тия Празник на розата и минералната вода от кмета на общината Иса Бесоолу.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram