Павел баня избра своята Царица Роза и Цар на Минералната вода – Снимки

Възпитаничката на ПГТТМ Гергана Георгиева е новата Царица Роза 2023 г. на Павел баня, а Цветомир Георгиев – Цар на Минералната вода. Това показа вота на гражданите и журито, което беше ангажирано с избора, с председател Свилен Белчев.

Гергана Георгиева, която е от село Горно Сахране, събра 1059 гласа от общо 1833 гласували лица. Нейни подгласнички са: Христина Курочкина от Павел баня и Илиана Станчева от с. Габарево.

Най-голям брой гласове за Цар на минералната вода събра Цветомир Георгиев от Павел баня, който получи 878 гласа от общо гласували 1453 души.

От кмета на Павел баня Иса Бесоолу Царица Роза получи златно колие, а Царят на минералната вода – златна гривна. За всички участници – момичета и момчета, градоначалникът осигурява и ваучери за облекло на стойност по 200 лв., сувенири и козметика на стойност по 150 лв. Царят, царицата и останалите кандидати в конкурса получават и подаръчни комплекти от спонсори, като Царят и Царицата получават също така и мобилни телефони, осигурени от мобилния оператор „Виваком”.

Гримът на дамите – участнички бе дело на Мариам Петрова от гр. Павел баня.

„Да ни е честата новата Царица Роза! Да ни е честит новия Цар на минералната вода! Тази година за 19-ти път в Павел баня празнуваме магията на розата и лековитата ни, единствена по своите качества, минерална вода. В годините ние павелбанци сме издигнали в култ тези две природни богатства, за да стигнем до тази вечер. Всички момичета и момчета, осмелили се да участват в конкурсите, заслужават титлите, защото са красиви, разумни и най-вече, защото носят доброто в себе си. На всеки един от тях пожелавам да не губи вяра в утрешния ден и да не спира да мечтае, за да има какво да му се сбъдва!”, заяви кметът Иса Бесоолу, който тържествено короняса новата Царица Роза и новия Цар на минералната вода.

В тазгодишния конкурс за Царица Роза се състезаваха 7 момичета. Кандидатите за Цар на минералната вода бяха 8. За всички те се гласуваха в официалната страница на Община Павел баня в Интернет от 08:00 часа на 30 май 2023 г. до края на спектакъла тази вечер. За втора година в Павел баня се избират и Царица Роза, и Цар на минералната вода в един и същи ден и при равни условия.

Водещ на празничното събитие бе павелбанецът – актьорът Христо Пъдев. За добро настроение на публиката между кръговете в конкурса са погрижиха Мина Пенкова („Петте сезона”) и Боян Михайлов – синът на ангелогласната Ваня Костова. Талантливата Ралица Калайджиева от балетна школа „Па Де Кре” – Стара Загора, също се включва в спектакъла.

И тази година хореографията на Избора на Цар на минералната вода и Царица Роза работи на творческия екип на ФА „Детелини” – гр. Павел баня.

Празникът продължава и в следващите дни със среща на кмета с досегашните царици на розата и грижите за минералната вода и концерти на ФА „Детелини” и Бойка Дангова.

На 10.06.2023 г. в 16:00 часа е детското шоу „С аромат на рози”, а от 18:00 часа – кулинарното изложение на всички ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участват представители от всички села в общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата, а от 21:00 часа ИВАНА ще събере на площадка малки и големи от близо и далеч на големия концерт. С празничната заря след това ще завърши тазгодишният Празник на розата и минералната вода в Павел баня.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram