Осигурени са средства за реконструиране на Колодрума и изграждане на мултифункционална спортна зала

Проектите на община Казанлък получиха одобрение с гласуването на Закона за държавния бюджет. Тя получава най-много средства от общините в област Стара Загора – 30 милиона лева. 13,5 млн .лв. ще бъдат отпуснати за реконструкция на „Колодрум“-а и изграждане на многофунционална спортна зала там.

,,С обич искаме да реновираме и това място. То е едно от последните, които не успяхме да преобразим, а искаме да го превърнем в спортен комплекс. Тук е мястото на многофункционалната спортна зала и на децата, които карат колело. Колодрумът е важен за нас и ние продължаваме да търсим възможности за реновирането му“, каза по време на предизборната кампания за Местни избори 2023 кметът Галина Стоянова.

Останалите средства са предназначени за изграждане на кръгово кръстовище в западния вход на града .Ще бъде изграден и пътен възел тип ,,Детелина” на индустриалната зона на обходния път Казанлък и Стара Загора. Осигурени са и средствата за реконструкция на общинския път и изграждане на велоалея от град Казанлък до село Копринка.

Договорите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат подписани след влизане в сила на Държавния бюджет от 01.01.2024 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram