Оригинална покана за бала към класен ръководител от ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Казанлък. ВИДЕО

Зрелостниците от 12 А клас на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Казанлък, изненадаха своята класна Светла Димова, като я поканиха да присъства на техния абитуриентски бал по оригинален и вълнуващ начин.

Дванадесетокласниците предварително се уговарят с близък човек на своята класна, чиято задача е да я покани на разходка сред природата. Идеята е да я заведе на мястото на изненадата.

Учениците ръчно изработват огромна кутия, пълна с изненади, а самите те са вътре в нея. Тяхната класна трябва да мине по червен килим, за да я отвори. Когато го прави, целият клас я посреща с огромен букет цветя и със заветната покана за бала. “С този жест ние изразяваме своята обич и благодарност към нашата класна за това, че през изминалите пет години тя бе не само наш учител, но и приятел, и съветник.

Тя ни научи на много уроци, но най-важният от бях бе да бъдем хуманисти, да уважаваме себе си и околните”, казват учениците.

“Вълнението е голямо, трудно е в такива моменти емоциите да се опишат с думи. За пореден път тези млади хора успяха истински да ме докоснат и развълнуват! Прекрасно е на прага на финала да осъзнаеш, че труда, който си положил и любовта, която си раздавал през годините, са оценени”, споделя преподавателят по български език и литература Светла Димова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram