Общинският съвет заработи, избраха комисиите

Ds olil

За по-малко от 10 минути, по-рано днес, бяха гласувани съставите на комисиите при Общинския съвет – Казанлък, с гласовете на 35 съветници, присъствали на извънредното заседание на 11 декември. След фалстарта на 5 декември местните старейшини все пак се споразумяха за председателите на комисиите. Начело на тази по устройство на територията, инфраструктура, строителство и транспорт е Моника Динева от „БСП за България“, със заместник-председател – Румяна Грънчарова-Крачева (ГЕРБ). Комисията по икономика, бюджет и финанси ще води Добрин Драгнев, съветник от МК „Алтернативата на гражданите“. Живка Железова от ИТН е негов заместник.
Още един представител на „Алтернативата“ – Петя Папазова ще оглавява комисия в ОбС – по селско и горско стопанство и опазване на околната среда, със заместник-председател – Станчо Леков.
Бившият зам.-кмет Ахмед Мехмед от ДПС е председател на Комисията по здравеопазване, социална дейност и трудова заетост, а заместник-председател е д-р Белчо Белчев от ПП ГЕРБ.
Учителят и „възрожденец“ Димитър Пашев е начело на Комисията по култура, туризъм и вероизповедания. Заместник-председател е Мария Цонева от ПП ГЕРБ.
ПП ГЕРБ има председател на Постоянна комисия в лицето на Аксения Тилева. Това е Комисията по образование, младежки дейност и спорт, чийто заместник-председател е инж. Владимир Чучумишев от „Алтернатива на гражданите“.
Общински съветник на ГЕРБ председателства Комисията по разпореждане с общинска собственост, европейски проекти и бизнес среда дебютиралият в местния парламент собственик на IT фирма Младен Желев. Заместник-председател е Теодора Иванова от групата на социалистите.
Водачът на листата на ПП-ДБ Алекси Алексиев е начело на Комисията по правни въпроси, сигурност и обществен ред, по въпроси за противодействие на корупцията и за упражняване на контрол върху актовете, издадени от органите на местната изпълнителна власт. Заместник-председател е Мариета Пепелешкова от групата на „Алтернативата“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram