Общината пререгистрира търговската марка „Искра“ на 100-годишния вестник

Ds olil

Вестник „Искра“ ще бъде издаван от наскоро създаденото Общинското предприятие „Казанлък арт“, което ще разработва нови туристически продукти и ще подобрява съществуващите в туристическите обекти, както и ще управлява атракциона „Светът на траките“. Емблематичното за Казанлък издание бива прехвърлено там, поради това че дружеството издател „Казанлъшка искра“ бе ликвидирано.

За прехвърлянето стана ясно днес на заседание на Общински съвет – Казанлък, а уточнението направи зам.-кметът Сребра Касева. Тя потвърди, че от Община Казанлък са стартирали процедура за пререгистрация на търговската марка „Искра“.

Малко по-рано по време на заседанието съветникът от „Има такъв народ“ Живка Железова алармира от трибуната, че срокът на регистрацията е изтекъл още през 2016 г., а Иван Лапчев /ПП-ДБ/ изрази тревога, че в интернет се подвизава издание, копирало почти 100% шрифта и „главата“ на вестника. Той изрази опасение, че някой може да предяви нездрави претенции към вестника.

Според Касева в Патентното ведомство няма подадени други документи за регистрация на тази марка, но се очаква дълга и тромава процедура, която може да се проточи с години.

Симеон Шопов от „Възраждане“ припомни, че на 1 юни т.г. вестик „Казанлъшка искра“ става на 100 години и че това е най-старият общински вестник у нас, както и единственият, чието издаване не е прекъсвало никога през последния век.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram