Обвиниха Митко, държал и измъчвал Зинка на верига. След зверствата тя остана без пръсти

Ампутираха гангренясалите пръсти на дясната ръка на оковаваната със седмици жена в казанлъшкия кв.“Кармен“

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 41-годишния Митко С. от Казанлък, за причинена тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на всички пръсти на дясната ръка на 32-годишната Зинка К. (на снимката)

Мъжът е предаден на съд и за това, че от неустановена дата през месец август 2022 г. до 5 септември 2022 г. в Казанлък противозаконно лишил от свобода Зинка К., като деянието е извършено в условията на домашно насилие, по начин мъчителен и опасен за здравето на пострадалия и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия.

В присъствието на поемни лица униформените със съдействие на огнеборци разбиха вратата в блока в кв. „Кармен“ и в една от стаите намериха жестоко пребитата и с гангренясали рани по тялото жертва, вързана с верига. Заедно с нея бе открито и най-малкото й дете, което било оставено гладно и жадно. Жената е била подлагана на унижения и мъчения пред очите на децата.

Тогава стана ясно, че Митко С. е бил осъждан преди години за грабеж и лежал в затвора. Той бе намерен денонощие по-късно укриващ се на адрес на негови близки. Там бяхя скрити и другите три деца. Първоначално му бе наложено с прокурорска заповед 72-часово задържане, оказа се и че задържаният редовно е нарушавал налаганите му ограничителни заповеди да не доближава съпругата си.

Насилникът и пострадалата живеели от 17 г. на семейни начала и имат четири деца. На неустановена дата през месец август 2022 г., М.С. нанесъл побой на пострадалата с дървена дръжка на лопата, като я удрял многократно по главата, по ръцете, и по цялото тяло. Той се уплашил, че ще бъде съден за побоя и лишил жената от правото на лечение и от правото свободно да излиза от жилището им, за да не я види някой, обясняват от обвинението.

Жената е държана заключена в продължение на месец. През това време раните й се възпалили и тя изпитвали силни болки, получила гангрена. На 05.09.2022 г. родителите й подали сигнал на тел.112, че не са виждали дъщеря си повече от месец и нямат връзка с нея. Служители на МВР посетили адреса и установили пострадалата З.К. в тежко състояние.

Спрямо 41-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 7 септември 2022 г.

Предстои Районен съд–Казанлък да насрочи разпоредително заседание по делото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram