Новини от вас: Камбана в Крън съм чула…само на погребение. Срам!!!

Ds olil

Обръщение към всички хора, живеещи в Крън, неживеещи в Крън, абе…отвсякъде.

Този пост не е към кметството, не е за дупките, за тока и водата. Този пост е критичен към всички „християни“. Искам да ви разкажа моето наблюдение на най-християнския ни празник -ВЕЛИКДЕН. Попитах дъщеря си, (която е само на 6 години) дали иска в 24 часа да отидем на църква. Тя беше въодушевена. Реших да тръгна в 23 и 30, за да има къде да паркирам колата. Бяхме едни от първите, а моята кола беше Единствената пред църквата… Вътре имаше около 20 човека. Свещеник нямаше! Камбаната би, обиколихме църквата и на тръгване попитах къде е светената вода. Отговора беше:

-НЯМА!

Тук останах без думи.

Сега се чудя към кой да бъде критичното ми обръщение.

Кой отговаря за църквата? Кмета ли не е изискал? На свещеника ли са му платили повече другаде? Християните ли свършиха или ходят другаде? (ако ходят добре, понеже няколко недели съм имала нужда да запаля свещичка в църквата в Крън…да, ама не, катинара е сложен….

 Всеки фанатизъм е вреден, а самата вяра просто те прави по-добър човек, независимо дали вярата е християнска, мюсюлманска или друга!!!

Скъпи християни, после джамията ви дразнела, понеже се чува по няколко пъти на ден? Хората поне имат вяра и държат на своето. Аз камбана съм чула…само на погребение. Срам!!! Хората са казали: Едно бебе докато не ревне, не му дават да яде, та в този ред на мисли искам да чуя вашето мнение.

А моето е: С този пост (и още по критичен) ще се обърна и към епархията.

Д.А.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram