Нова наредба ще определя специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък

Целите, които се поставят с приемането на документа е да могат да се определят допълнителни изисквания към обема и съдържанието на подробните устройствени планове и на инвестиционните проекти за нови сгради, реконструкция, пристрояване и надстрояване, и основни ремонти на сгради и съоръжения, улици, площади и озеленени площи, свързани с благоустрояването на градските пространства, опазването и съхраняването на архитектурните ансамбли и градската среда. С приемането на Наредбата ще се постигне изграждането на хармонична и функционална жизнена среда в населените места и урбанизираните територии на община Казанлък. В документа са заложени предписания, отнасящи се до облика на сградите и елементите на градската среда по отношение тяхното обемно – пространствено и цветово оформление . 

С НАРЕДБА № 8 ЗА СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ОБЛИКА НА ГРАДСКИТЕ ПРОСТРАНСТВА, СГРАДИТЕ, АРХИТЕКТУРНИТЕ АНСАМБЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК:

https://www.kazanlak.bg/page-12949.html

Предложения и становища могат да бъдат депозирани в Центъра за административно обслужване на граждани на Община Казанлък, на адрес: гр. Казанлък, бул. „Розова долина“ №6, както и на следния електронен адрес: mayor@kazanlak.bg .Обществени консултации с граждани ще се проведат на 08.04.2024 г. от 11:00 часа в Ритуална зала в сградата на Общинска администрация, гр. Казанлък, бул. „Розова долина“ 6.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram