Нели Станева: Поезията е музика, която хармонизира вътрешния ни свят

„Билет за никъде другаде“ – третата  стихосбирка на Нели Станева бе представена на казанлъшката публика от Румен Денев снощи в Музея на розата. Редактор на поетичния сборник е Цочо Бояджиев. Книгата излезе в началото на април и имаше своята шумна премиера в столицата.

„Чрез наслагване на пластове от образи на реални предмети, човешки чувства, цветове и звуци е създадена архитектониката на тази книга. Стихосбирката „Билет за никъде другаде” изразява светлото упорство на авторката да отвори вратата на настоящето и да остане в него завинаги”, казва за стихосбирката поетът Румен Денев.

Поетесата е лауреат на конкурса „Магията любов“, ежегодно провеждан в Казанлък.

„Смятам, че поезията е музика, има функцията да хармонизира вътрешния ни свят не само чрез ритъма, а и с това вълшебно съчетание на звукове, което кара нашия вътрешен свят, който е често хаотичен, да става по-хармоничен. Като песен“, сподели поетесата на представянето на „Билет за никъде другаде” в Казанлък.

Нели Станева e родена през 1983 г. в Русе. Израства в Сливен, след което живее в Германия и Швейцария. През годините е била носител на няколко национални награди за поезия и автор на задължителния брой публикации в литературния печат и онлайн. Пише поезия и проза, мечтае, работи каквото и колкото трябва, отглежда дете и се опитва да прочете всички добри книги на света. Обича осветени от слънцето маси на открито, дълги разходки сред гори или градове и всички изкуства, но най-вече – музиката, която облагородява сложното и необяснимото. Вярва, че поезията може да живее пълнокръвно единствено като нейна разновидност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *