Намесиха името на „Розите“ в грозен скандал с благотворителност

Председателят на УС на ФК „Розова долина“ Георги Мермеклиев пред PressTV: Няма да допуснем името на клуба ни да бъде очерняно в скандали и истината да бъде изкривявана!

Фен клубът на ЦСКА София в Казанлък „Червени воини“ публикува от своя профил в социалната мрежа позиция, след като пресцентърът на клуба разказа за провалила се контрола с благотворителна цел с евентуалното участие на казанлъшкия „Розова долина“:

„ЦСКА стартира серия от инициативи в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово и региона. Предложението за приятелска среща между двата отбора беше приета с невероятен ентусиазъм от отбора в Казанлък и получихме устно одобрение“, обясняват от клуба на „армейците“. Уговорката обаче отпада с отказ от страна на местния клуб.

„Собственик на друг отбор, малък и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни кампания, се е обадил на президента на „Розова долина” да настоява неговият отбор да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем само да предполагаме“, четем в публикацията.

Ето и част от позицията на „Червени воини“ Казанлък във връзка със скандалните твърдения:

„След появилата се информация от днес, в която е замесен родният ни град, няма как да не изкажем възмущението си от казанлъшката футболна общественост и по-конкретно от президента на ФК „Розова долина“ – Казанлък. Недопустимо е най-титулуваният български клуб да иска да дойде на крака в нашия град и то за благотворителна кауза, да е уточнено почти всичко и след обаждане от един дребен индивид с огромно его,чийто сайт за спортни залози е изписан и на екипите на „Розите“, президентът им да се отметне от „мъжката“ си дума. С това си действие, въпросният президент се подигра с най-великия български клуб и с многобройните фенове на ЦСКА от Казанлък и региона. Вместо да се превърне в истински празник за нашият град , да се проведат редица благотворителни инициативи, с които да се помогнат бедстващите хора, сега „Розите“ ще играят срещу отборче, от което те самите имат в пъти повече публика. Всичко това разбира се е заради лични интереси и облаги, за да се прави мръсно на ЦСКА, а не заради самата благотворителност, което прави постъпката още по-грозна и гнусна“, пишат по темата феновете от името на „Червени воини“ Казанлък.

Съвсем различна е позицията на казанлъшкия „Розова долина“, изразена от президента на клуба Георги Мермеклиев: „Не сме поемали ангажимент да играем контрола, с който да е било. Нямаме и уговорка с ЦСКА 1948“, както се твърди. Целта на тази инициатива беше реклама на сайт за залози, да се събере една сума, но от участието си в подобно начинание, „Розова долина“ рискуваше да загуби договори, сключени преди това. Не и за реклама на сайт за залози“, поясни Мермеклиев. „Розова долина“ е подкрепяла и ще подкрепя още много благотворителни прояви, но няма да допуснем името на клуба ни да бъде очерняно в скандали, а истината на бъде изкривявана“, категоричен е президентът на футболния ни клуб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Намесиха името на „Розите“ в грозен скандал с благотворителност

  1. Изключително неумел опит за замазване на положението от страна на президента,в който отново се обвинява институцията ЦСКА. Щом е толкова уверен в себе си,нека извади на показ кореспонденцията с ръководството на ЦСКА,а в краен случай може и ние да го направим.
    Между другото,,ако му стиска днес трябва да се обади отново на ЦСКА. 😉

Comments are closed.