Над 2000 човека казаха: Не посягайте на Дома в Бузовград!

Петицията против закриването на Дома за медико-социални грижи за деца в село Бузовград набира скорост. Само за няколко часа от стартирането на електронната подписка до сега подписи са сложили над 2000 човека.
Над 2500 пъти е споделена онлайн петицията в социалните мрежи. През последните часове казанлъчани масово апелират всеки, който има възможност да се разпише, с което показват и неодобрението си към решението за затварянето на дома за деца.

Хроникьори споделят, че не помнят подобна вълна от недоволство на граждани от казанлъшко за последното деситилетие.

Казанлъчани се чудят защо местната власт продължава да мълчи по този изключително важен въпрос вече четвърти ден и не взима отношение по казуса. Местни депутати от опозицията зададоха въпроси директно към няколко министри, с което показаха, че се ангажират пряко с разрешаването на сложната ситуация.

Припомняме, че Домът за деца с увреждания лишени от родителска грижа в казанлъшкото село Бузовград трябва да бъде закрит до края на годината. Служителите в него са притеснени, че без предизвестие ще бъдат освободени от Нова година, а 15-те деца ще бъдат местени в други Домове по празниците. Центърът се закрива в изпълнение на Националната стратегия за деинституционализация, но служителите в него са били информирани за предстоящото затваряне едва на 11 декември.

Можете да се подпишете ето тук:
https://www.peticiq.com/-dom_za_deca_s_uvrejdaniq?fbclid=IwAR1mYpE32qcJ0Gi4qdEOO8ATjSpMukENBttl7duilGRKwH1X3VvjBNcEFrk

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram