Навръх Рождество Павел баня посреща коледарските си групи

Интересна и преди всичко свързана с традициите е тазгодишната културна програмата на Община Павел баня за последния месец на годината. Днес, в първия ден на декември, кметът Иса Бесоолу обяви празничните инициативи, които с екипа си е подготвил за павелбанци и техните гости.

Първото събитие от Програмата е фото изложбата „Птици и природа“ на Диян Ненов. Тя ще бъде открита следващата седмица, на 7.12., в 15:00 часа в зала „Младост“ на НЧ „Напред – 1903“ в гр. Павел баня и се финансира от Общината.

Както вече бе обявено преди дни, коледната елха в града ще грейне в петък (на 08.12.) в 17:00 часа, когато кметът Бесоолу и децата на Павел баня ще запалят светлините й. След това празнична заря ще озари небето над града.

И тази година така дългоочакваният коледен базар – изложба ще събере представители на общинска администрация, учениците от Профилираната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и СУ „Христо Ботев“, местни хотелиери и ресторантьори. За първи път в базара ще участват децата от ДГ „Синчец“ и танцьорите от ФА „Детелини“, както и павелбанци, живеещи в други населени места, но работещи в сферата на хотелиерството или ресторантьорството. „Коледната трапеза“, под каквото мото ще се проведе изложбата-базар, ще се проведе в дните от 18.12. до 20.12. (вкл.) от 17:00 ч.

Празничният концерт на ФА „Детелини“ ще бъде на 22 декември – петък, от 18:00 часа в концертната зала на НЧ „Напред – 1903“ в Павел баня.

От 18.12. до 27.12. в центъра на града ще се проведе и базарът „Семейчовци“ под надслов „Заедно до Коледа“.

На 25 декември в 10:30 ч. кметът на общината Иса Бесоолу, жители и гости на града, ще посрещнат на пл. „Освобождение“ коледарските групи от Павел баня.

На 31.12. в 00:00 ч. на площада в курортния град ще свирят и пеят музикантите от оркестър „Павел баня“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram