Маги ще има нов живот! Операцията е минала успешно

12-годишната Маги Генчева се възстановява след успешна хирургическа интервенция в клиника в Германия, на която се подложи заради сколиоза – сериозно изкривяване на гръбначния стълб. Операцията е минала по план, Маги е добре и за 1 юни се очаква да се прибере в родния Казанлък. „Благодарим на всички, които ни помогнаха да стигнем до тук! Казанлък за пореден път се обедини и показа че заедно можем!“, сподели пред екипа ни майката на детето Яница : „Резултатът е зашеметяващ, щастието ни е неописуемо! И за миг не се усъмнихме че ще успеем, знаехме че със Вашата помощ и опита на д-р Тробиш Маги ще има нов живот! Заедно за Маги успяхме! Няма думи, с които да изкажем благодарността си! От името на Маги и от наше име, Ви желаем да бъдете здрави и благословени, Вие и Вашите семейства!“.

100 хиляди лева, необходими за операцията на Магдалена Генчева бяха събрани за по-малко от месец в рамките на множество кампании и базари за лечението на момичето. Не само казанлъчани, но и хора от цялата страна се втурнаха да помагат. Сред най-активните бяха учениците от местните училища, както и футболната общност.

Методът на лечение, на който се подложи Маги, ще запази гъвкавостта на гръбначния й стълб, като имплантите в гръбнака са значително по-малко. Възстановяването след операцията е по-бързо, а кръвозагубата – сведена до минимум. Това бе шансът на Маги да води нормален начин на живот, да има възможност да спортува и се радва на детството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram