Кметът Стоянова събра техническите ръководители по проекта на ВиК, обещаха й да приключат ремонтите до края на септември – Видео

До края на септември трябва да приключат всички дейности по участъците в град Казанлък, в които се работи по проекта за подмяна на водопроводната и канализационната мрежа, включително и асфалтирането на улиците. Това посочи кметът на Община Казанлък Галина Стоянова на среща с медиите, на която бяха поканени техническите ръководители на една от фирмите „Копекс”, както и на „Щрабаг“, извършващи асфалтиране на ремонтираните пътища.

Още следващата седмица предстоят заключителните дейности в централната градска част и цялостно асфалтиране на улиците“ Битоля“, Батак“, „Трапезица“ и „Кенали“, посочи инж. Мирослав Вълчев от фирмата „Копекс“. Нейните служители довършват тези дни и работата си в междублоковото пространство под ул. „Иван Шишман“. С тази фирма Община Казанлък няма проблем в комуникацията и свършеното по проекта, както по отношение на „Каротрейд“- другата фирма, която успешно е приключила с изкопните дейности и към чиято работа екипът на Стоянова няма забележки.

Проблем обаче създава третата фирма, част от консорциума на Вик ЕООД Стара Загора – „Бг ленд“, която не изпрати свой представител на обявената днес среща от кмета Галина Стоянова. Забавяне на издаването на обектите от нейна страна предизвика поредица от протести, жалби и гневни коментари на гражданите, в следствие на разкопани улици с нерешени за водоподаването проблеми.

Трите улици, които няма как да бъдат асфалтирани , тъй като се чакат довършителните дейности, са „Максим Горки“, „Никола Самев“ и „19 февруари“. По последната, край ОУ „Кулата“, работите изобщо не са започвали, както и по „Старозагорска“, посочи кметът на Казанлък. Напрежение в последните месеци създадоха екипите на фирмата и по отношение на работата си по „Братя Бъктон“ и „Тюлбенска“.

Община Казанлък призова присъстващите технически ръководители на „Копекс“ инж. Вълчев и инж. Пеньо Пейков да поемат ангажимент към довършване в срок на дейностите по проекта, независимо от забавянето от страна на „Бг ленд“, за да се спре страданието на казанлъчани, изнемогващи в жегите с честото спиране на водата и разкопаните улици.

Проектът за подмяна и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в града е на ВиК, като довършителните дейности включват асфалтиране и подмяна на тротоари и бордюрите.

Община Казанлък подсигурява финансиране на асфалтирането на компрометираните участъци и там, където е наложително, посочи Галина Стоянова. Тя благодари на екипа на двете „работещи“ фирми и апелира към отговорно поведение от страна на „Бг ленд“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Кметът Стоянова събра техническите ръководители по проекта на ВиК, обещаха й да приключат ремонтите до края на септември – Видео

  1. ЕЛЕНА РАЗЛОЖКОВА И ЖИТЕЛИТЕ НА БЛОК 4 каза:

    АМИ НАШАТА УЛИЦА ПРЕД БЛОК УЛ. 24 АВГУСТ 4 НЕ СЕ СПОМЕНАВА НИКЪДЕ,А ТЯ Е В ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ СЛЕ ДЕЙСТВИЯТА НА ВИК. ГОРЕЩО СЕ НАДЯВАМЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ВКЛЮЧЕНА , ЗАЕДНО С БОРДЮРИТЕ.

Comments are closed.