Кичестият габър на Тилев със злато от Awards EPA

Златен медал получи снимката на Кичестия габър на фотографа Тильо Тилев от Европейските фотографски награди /European Photography Awards EPA/, съобщи сестрата на му Милена. Наградата е в категория професионалисти. „Безсмъртният гигант“ се конкурира в категория „Природна фотография – растения и гъби“.

„Името на това дърво е Кичестият габър. Продължителността на живота на този вид е около 350 години, а това дърво вече надхвърля 700 и е единственото на Балканите и едно от малкото останали в света. Габърът е наричан още Дървото на живота. Намира се близо до село Турия в България“, така е представил проекта си Тилев, който е родом от селото, но живее и работи в Ирландия.

Фотографската изложба „Моят нереален свят“ на Тодор Тилев бе представена в Музея на фотографията в Казанлък в средата на август.

Снимки на автора са публикувани на 6 континента в множество държави по света. Спечелил е над 1 000 световни и международни награди и отличия, над 500 световни и международни сертификати и референции.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram