Казанлъшки ДПС-функционер и зам.-кмет загрижен за събора на БСП на връх Бузлуджа

Заместник-кметът на Община Казанлък по социалните дейности Ахмед Мехмед /ДПС/ на заседание на Областния кризисен щаб днес поставил въпроса дали ще бъде възможно провеждането на традиционния събор на БСП на Бузлуджа, това обявиха официално на страницата си във Фейсбук от администрацията на кметицата Галя Стоняова /ГЕРБ/.

Функционерът на ДПС в Града на розите и коалиционен партньор на местната ГЕРБ се загрижил за събора на БСП, традиционнно провеждан в началото на август на Историческа поляна под героичния връх, тъй като община Казанлък се явявала домакин и предвид въведените нови здравни мерки.

Интересът на Мехмед /на малката снимка горе/ към тазгодишното събитие на социалистите чявно е възникнал в след като днес на обяд бяха отново спуснати ограничителни мерки, сред които и забрана за събиране на повече от 30 души на едно место, дори и на открито. Срокът на издадената заповед на здравния министър е до 15 юли, т.г., но, според ситуацията, той може да бъде удължен, припомнил още активистът на ДПС и член на казанлъшката изпълнителна власт . Ахмед Мехмед в загрижиността си помолил за общо решение на Областния кризисен щаб по запитването на БСП за Бузлуджа за 31 юли, 1 и 2 август.

„Няма нужда от становище на щаба, предвид указанията на Министерството на здравеопазването.“, била категорична областната управителка Гергана Микова /НФСБ/, ссе цитира в прессъобщението на община Казанлък.

От проведен неин разговор с Националния оперативен щаб днес станало ясно, че няма повод срокът на по-строгите мерки да не бъде удължен

Микова се позовала на нарастващия брой случаи на заразени.

Ахмед Мехмед /в средата/
Прессъобщението на община Казанлък на официалната й страница във Фейсбук.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram