Казанлък има нов автомобилен клуб

Пилотът от Казанлък Валентин Георгиев, подкрепен от Фондация „Алтернативата на гражданите За Казанлък”, вече ще излиза в състезанията с нов автомобил и от името на Авто-мото клуб „Казанлък Мотор Спорт“. Засега той е единственият състезател на новоучредения спортен клуб, чийто мениджър е Виктория Бъчварова – дъщеря на известния майстор на спорта по автомобилизъм от Казанлък Белчо Милев. И двамата са завършили Националната спортна академия, като амбицията им е за участия в състезания, включително и в чужбина, и да развиват автомобилния спорт в града на розите.

Клубът е сформиран в средата на февруари, но идеята за създаването му се заражда от есента на 2023 г. покрай активности за безопасно шофиране, в които пилотът участва.

На първо място ми предстои да закупя автомобил, с който да участвам в състезанията през годината. Като любител на марката „Хонда“, Валентин Георгиев няма да изневери на своите предпочитания, а първият старт, в който ще се включи, ще бъде на писта Дракон още през март.

Освен в състезанията от календара, ще участваме в планирани мероприятия за безопасно шофиране, разказа пред екипа на Presstv.bg Валентин Георгиев. Неговите намерения са да запази водещите си позиции в планинския шампионат, като ще разчита на финансовата подкрепа на своите спонсори за стартовете навън.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram