„Искрици“ пяха за „Роза Алба“

Децата от вокална група „Искрица“ към НЧ „Искра – 1860“ с ръководител Стефка Денева в Деня на самодееца, 1 март, бяха поздравени от дамите от Инър Уийл клуб Казанлък „Роза Алба“. Мартенички за здраве получиха малките певци, както и ръчно изработена бисквитка. Към това от „Роза Алба“ прибавиха и парична сума за Школата по изкуствата „Емануил Манолов“.

Сътрудничеството между малките казанлъшки певци и „Роза Алба“ е от самото създаване на клуба през юни миналата година, когато бе официалното му чартиране с церемония по правилата на Интернешънъл Инър Уийл.  Първи президент е Фатма Качан.

Макар и съвсем млад, клубът вече наброява 14, предимно млади дами и има своите първи успешни инициативи – за Деня на народните будители той подари за чиновете в кабинета по история на ОУ „Паисий Хилендарски“ нови стилни стикери с образите и биографиите на големите български възрожденци и участва активно в коледните благотворителни кампании на Сдружение „Бъдеще за децата“ в Казанлък.

В знак на благодарност „Искрица“ изпълниха няколко песни за дамите от клуба. Разбира се, песента за приятелството, бе кулминация на камерното соаре във фоайето на читалището.

Екипът на културното огнище на Казанлък също бе подготвил подаръци за „Роза Алба“, тематични за първия ден на месец март.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram