Изложби и инсталации, разгърнати в множество „свои“ и „чужди“ пространства, готви Галерията

Проектът “Сънят” ще бъде представен в Художествената галерия в Казанлък на 21 октомври, съобщи за БТА директорът й д-р Пламен Петров. Той е част от най-новата платформа за развитие на Художествена галерия -Кананлък “Навсякъде в изкуството”. 

Това е инициатива, в която минало и съвремие се срещат чрез низ от тематични изложби и инсталации, разгърнати в множество пространства. Произведенията ще бъдат показани на 16 места в града, сред които са частни имоти, в други музейни и културни институции като Музея на розата, Общинска библиотека “Искра”, Народно читалище “Искра – 1860”, Националното училище по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов”, както и в публични пространства като Районната поликлиника, Културно-информационния център, хотел и заведения.

В тези “свои” и “чужди” територии екипът на Художествената галерия е поканил творци от представителствата на Съюза на българските художници в Ямбол, Сливен, Стара Загора и Казанлък, както и индивидуални визуални артисти, сред които Николай Караджов, Мариела Гемишева, Любен Малчев, Кирил Георгиев. С произведения от фонда на галерията в проекта са представени и големите български скулптори Марин Василев, Анастас Дудулов и Христо Песев; живописците Ненко Балкански, Димитър Казаков – Нерон, Янаки Кавръков, Румен Скорчев, Елза Гоева.

Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Идеята на екипа на галерията е развитието на платформата „Навсякъде с изкуството“ да продължи и занапред. Подобни проекти ще се случват всяка година с различна тематика, наименование, участници и партньорски организации, а произведенията ще бъдат показвани на нови места в града, каза д-р Пламен Петров. 

Източник: БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram