Зимата на Шипка се завърна

Поради ниските температури и силния вятър Паметникът на свободата ще остане затворен за посещения на 9 и 10 януари (вторник и сряда). Това съобщава на страницата си НПМ „Шипка-Бузлуджа“. За актуална информация следете ФБ страницата и сайта на музея.

В старопланинската част от Старозагорска област е заснежено, но настилките са обработени. В прохода Шипка видимостта е ограничена до 30 метра поради мъгла. Три машини са ангажирани със снегопочистването, поясняват от Областното пътно управление. Мъгла пречи на видимостта и шофирането през Прохода на Република, научаваме от наши читатели.

Агенция „Пътна инфраструктура“ излезе с предупреждение към шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимни условия автомобили. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците по райони и заедно с пътноподдържащите фирми предприемат необходимите действия. Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram