За ползите и рисковете на социалните мрежи ще дискутират на 16 февруари

Как децата и подрастващите могат да извлекат максимума от положителните качества на социалните мрежи и дигиталните технологии, за да спомогнат развитието им, и как да се предпазват от негативните влияния на технологиите, фалшивите новини и най-популярните онлайн измами, за това ще дискутират с публиката IT-специалисти и психолог.

Събитието е насрочено за 16 февруари, (петък), от 17:30 часа в Камерна зала на Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък. Входът е свободен.

То се организира, за да повиши информираността на обществото, за положителното и отрицателното влияние на дигиталните технологии и социалните мрежи, при деца, подрастващи и техните родители.

Модератор е Кирилка Димитрова, участие ще вземат казанлъчаните Младен Желев, собственик на софтуерна компания и Станимир Георгиев, управляващ дигитална агенция. Гост ще е психологът Александър Степанов от Фондация „Асоциация Анимус“ – Център за възстановяване, консултиране, психотерапия и психоанализ.

Фасилитаторите ще представят пред публиката какви са последиците от неправилното и неправомерно използване на социалните мрежи и дигиталните технологии, както и ще посочат как да предприемем превантивни мерки.

ПРОГРАМА:

17:30 – 17:40
Откриване и представяне

17:40 – 18:00
Положително и отрицателно влияние при работа с най-популярните социални мрежи
Младен Желев и Станимир Георгиев

18:00 – 18:20
Влиянието на дигиталните технологии върху психичното здраве на децата и подрастващите
Александър Степанов и Кирилка Димитрова

18:20 – 18:40
Средства и технологии за мониторинг и родителски контрол
Младен Желев и Станимир Георгиев

18:40 – 19:00
Примери и превенции за деца, които са жертва на психически тормоз онлайн.
Александър Степанов и Кирилка Димитрова

19:00 -19:30
Дискусия с въпроси и отговори от посетителите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram