Започна кампания в помощ на 12-годишно момиче от Казанлък

12-годишната Магдалена Генчева от Казанлък се нуждае от нашата помощ! Историята на детето и нейното заболяване вече провокира интерес в мрежата. Създадена е и група за подкрепа Заедно за Маги.

Тук може да прочетете цялата история, разказана от майката на момичето, както и всички приели да помагат в събирането на средства.

Маги е едно изключително усмихнато и лъчезарно дете на 12 г. През декември 2020г съвсем случайно откриват подутина отляво на кръста й, а след преглед при ортопед е поставена диагнозата сколиоза, изкривяване на гръбначния стълб – „30 градуса лявоконвексна лумбална кривина и компенсаторна дясноконвексна торакална кривина с 20 градуса“. Само месец по-късно, при втори преглед, шокът за семейство е голям, тъй като изкривяването вече е 32/40 градуса. Препоръката е за операция. Започва корсетолечение и ежедневна терапия по метода на Шрот. През юни 2021 г рентгенова снимка показва прогресия на заболяването на Маги – сколиозата е достигнала 47/32 градуса, въпреки носенето на корсет почти денонощно и ежедневната терапия.

„Не изгубихме надежда и продължихме по същия път, правихме ежедневни терапии, посещавахме лагери, на които целодневно Маги правеше упражнения по Шрот“, разказва майката Яница.

В този момент до родителите стигат и добри отзиви за клиника в Германия, в която се извърша такъв вид операция. А изкривяването на гръбнака на детето вече е досгигнало 53/49 градуса.

След преглед в клиниката Маги е одобрена за операция на сколиоза без сливане (ASC,VBT), позволяваща гъвкавостта на гръбнака. Датата на операцията е насрочена за 24.05.2022 г., а сумата е € 49,376.32.

„Сега е момента да Ви помоля приятели да погнете на моята Маги да има полноценен живот! Вярвам че заедно ще успеем! Ще бъда безкрайно благодарна на всеки който протегне ръка на Маги! Моля Ви СПОДЕЛЯЙТЕ нашата история ! Нека достигне до повече хора! Благодаря Ви предварително!“, пише в апела си до казанлъчани Яница Генчева.

Методът на лечение ще запази гъвкавостта на гръбначния стълб на момичето, като пироните в гръбнака ще са значително по-малко. Въстановяването след операцията е по-бързо, а кръвозагубата – сведена до минимум. Това е шансът на Маги да води нормален начин на живот, ще ще може да спортува, гъвкавостта, както и предстоящият растеж няма да спрат.

Яница Генчева- 0884602492

Дарителска сметка:

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG84UNCR70001524795684

Титуляр: Магдалена Миленова Генчева

PAYPAL: Magdalena Gencheva @ magi 2006

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram