Закачливи украси надничат от казанлъшки двор

Закачливи кашпи и други украси „намигат“ на пешеходците, преминаващи по южния тротоар на казанлъшката улица „любомир Кабакчиев“. Те надничат от двора на двуетажна къща, където стопанката ѝ Нуша Цветкова е наредила веселите двукраки цветарници, обути в дънки и ботушки, усмихнати камък, поддържащ саксии, двойка снежковци, но не от сняг и срамежлива ориенталка, изработена от бутилка от препарат за миене.

Нуша работи в „Арсенал“ и казва, че украсите ѝ са аматьорска изработка, но ѝ създават много настроение. Използва най-различни материали, но най-вече фантазията си.

„Гледам ги от приложения и ги пресъздавам“, твърди умятната казанлъчанка. „Когато започна пандемията и имах време да творя“, споделя още Нуша и признава, че садила рози и цветя, но непрекъснато ги крадяли. Заради чуждите набези се отказала: „Теменужките ги откъснаха с корените и се отказах да сея“, казва майсторицата на hand made екстериорните украшения.

От време на време гълъбите правели бели върху кашпите и се налагало да ги сменя. Жената има много идеи и е радостна, ако предизвиква с творенията си усмивка у минувачите.

„Една усмивка прави две“, убедена е Нуша Цветкова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *