Д-р Колев, №1: Съборите по селата популяризират българския дух и традиции. Важно е да  подкрепяме населените места

Общинска овощна градина с еко продукция за най-малките жители на Община Казанлък, е сред идеите на д-р Колев

Славата на голямодряновския орех почете днес кандидатът за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев. Той посети VIII-я Национален събор на ореха в казанлъшкото село, където бе представена продукция  на производители на черупкови плодове, занаяти, биопродукти.

Д-р Колев, който е №1 в интегралната бюлетина на местния вот, се срещна и разговаря с местни хора. Той за пореден път подчерта, че ще подкрепя инициативите на дейните кметове на населени места и изрази задоволство от мащабния празник в Голямо Дряново и добрата му организация.

„Съборите по селата са чисто българско самобитно движение и днес те имат своя съвременен смисъл – да съхраняват и популяризират народните обичаи, традиции, вярвания. Да се поощряват организирането им е важно, но също така е важно те да бъдат финансово подкрепени, защото отговорност на Общината е да опази културно-историческото наследство и да дава дължимото на читалищните дейци и тяхното родолюбиво дело“, смята д-р Колев.

Най-големият орехов масив в региона е в землището на Голямо Дряново. Това е повод на земеделските производители да организират поредния добре посетен от гости от близо и далеч.

Сред идеите на д-р Колев като кмет е и тази на пустеещи общински земеделски земи да бъде създадена общинска овощна градина, където ще се отглеждат зеленчуци и плодове за нуждите на училищата и детските градини. Продукцията ще е екологично чиста и ще облекчи бюджета.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram