Д-р Колев, №1: Ремонтираме всички терени и площадки. Масовият спорт прави здрава нацията

„Винаги съм смятал, че човек трябва да се погрижи за тялото си, за да може и тялото му да се погрижи за него. Изключително съм щастлив да виждам толкова млади хора по залите. За да ги отделим от телефоните и компютрите, трябва да ги вкараме в залите и да ги изкараме на стадионите, защото само масовия спорт прави здрава нацията“, коментира д-р Иван Колев по време на редовната си тренировка във фитнеса.

От години хирургът посещава редовно фитнеса, през зимата кара ски, а през лятото – падъл борд.

Спортът е сред важните теми в програмата на д-р Колев, който е кандидат за кмет на Община Казанлък и №1 в интегралната бюлетина.

„Липсата на зала за тренировки в Казанлък е проблем за развитието на спорта“, посочи д-р Колев и напомни, че в програмата си е заложил изграждането на тренировъчна зала, за да се разтовари графика на единствената на стадиона и отборите да тренират спокойно.

Според него спешно трябва да се създаде поне една тренировъчна зала. Важна и е поддръжката на базите.

„Относно развитието на футболния отбор „Розова долина“, на който съм фен, бих водил разговори за сериозни инвестиционни намерения за развитието на клуба. Смятам, че Казанлък заслужава отборът му бъде на по-високо ниво във футбола и да можем да си задържаме талантите във футбола, да можем и да ги осигуряваме“, уточни д-р Колев.

Той припомни и че тази година се навършват 40 години, откакто Казанлък имаше своя отбор „Розова долина“ в А група.“

Кандидатът за кмет е убеден, че масовият спорт трябва да бъде подкрепян, а за целта той е предвидил ремонт на всички съществуващи терени и площадки. „Трябва и да ги поддържаме адекватно като знаем, че спортът изгражда, възпитава и развива.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram