Д-р Колев, №1: Пари има за всичко при правилното им разпределение

Общинският кмет е партньор, а не началник на кметовете на населените места, категоричен е кандидатът за кмет на Община Казанлък

Поставеният под №1 в интегралната бюлетина на Местни избори 2023 кандидат за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев се срещна с жители на Ръжена. Хората зададоха множество въпроси и изразиха мнения, сред които коригирането на високата цена на водата и размера на такса смет, прозрачното разходване на общинските средства, недостатъчният бюджет на селото и липсата на персонал в кметството, което ощетява свободата на действие и инициативност на кмета.

„Кметът е изборна длъжност. Като общински кмет мога да съм само партньор на кметовете на населените места, а не техен началник, защото те са избрани от хората, както и аз“, заяви д-р Колев, който подкрепя за втори мандат кандидат-кмета на Ръжена Христо Ванеджиков. 

Относно недостигът на средствата д-р Колев и в Ръжена подчерта категоричната си позиция, че като общински кмет ще приложи закона, който постановява, че 1/3 от парите от продажбата на имоти и наеми по селата трябва да отиват в бюджетите на населеното място, а не в общия кюп на общинския бюджет, както е сега.

„Достатъчно пари има за всичко при правилното им разпределение“, посочи кандидатът за кмет. Д-р Колев сподели своето верую: „Свободата е изконно право на човека. Не деля хората по полов, етнически и религиозен принцип. За мен е важно екипът да ми има доверие и аз да имам доверие на екипа си. Това е моят стил на работа, който ще приложа като кмет на Община Казанлък.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram