Д-р Колев, №1: Напълно изпълним е ремонтът на стадиона в село Розово

„Масовият спорт прави нацията здрава“, според д-р Колев и условията за него са грижа на местната власт

38-годишният Харалан Киров е кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“ в Община Казанлък. Младият мъж бе домакин на гостуването на кандидата за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев, №1 в бюлетината, в село Розово.

Мястото на срещата приоритетно за Харалан – баща на три деца, бе стадиона на селото. Той е президент на местния Футболен клуб „Млада гвардия“ и с много ентусиазъм и усилия се опитва да поддържа и развива този спорт в селото, както и полага неимоверно старание да обнови съоръжението.

Идеята на Хари е да има условия, в които да тренират децата, младите хора и всички привърженици не само на футбола, но и на двигателната активност.

Пред д-р Колев Хари сподели, че преди 12 години е получил обещание от общинската власт да бъде узаконен стадионът. Почакал 11 години и едва през 2022 г. съоръжението било узаконено.

През 2016 г. е депозирал и проект с инвестиционно намерение, наследени от предходен мандат. Той предвижда подравняване на игрището, поставяне на ограда и поливна система. Сред плановете на Хари са и направата на ограда на стадиона, както и напоителна система. Сега се надява да бъде издадено безвъзмездно право на ползване, за което е предоставил проекта с инвестиционната програма.

В момента на стадиона има само футболни врати, почистен е, но е разграден. През времето приятели му помогнали със средства, за да е това, което е днес.

Д-р Колев, известен привърженик на масовия спорт, отново изрази твърдата си позиция, че само той спомага за здравата нация.

Кандидатът за кмет на Община Казанлък с №1 в бюлетината коментира и на стадиона в Розово, че за да отделим децата и младежите от телефоните и компютрите, трябва да ги вкараме във фитнес залите и да ги изкараме на стадионите. Да създадем условия за спортуване на всички жители справедливо – и в града, и в селата. Не за първи път той заяви, че като кмет ще обнови и ремонтира всички площадки и терени за тренировки.

Относно недостига на средства за населените места д-р Колев подчерта категоричната си позиция: „Като общински кмет ще прилагам съществуващо решение на Общинския съвет от предходен мандат, което постановява 1/2 от парите от продажбата на имоти и наеми по селата императивно да се връщат в бюджетите на населените места, а не в общия кюп на общинския бюджет, както е сега.“

Ако решението започне да действа отново, средства за стадиона в Розово ще има достатъчно.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram