Д-р Душо Гавазов: И община Мъглиж не остана безразлична!

По обективни причини не можах да бъда част от първия протест в Стара Загора в търсене на справедливост за Дебора и всички, повтарям всички останали жертви на насилие, мъже и жени, млади и стари. В мислите си обаче бях с онези хиляди истински Хора с големи Сърца и Души, събрали се пред Съда. И община Мъглиж не остана безразлична! Голяма група Мъглижани, водени от зам.-кмет Рени Малева, показаха съпричастност в непримиримостта срещу насилието, срещу неадекватността на Държавата, срещу страха.

Вчера бях на протеста. Не като кмет, а като Човек, Баща и Лекар. И бях отзад, в задните редици на Протеста, защото да използваш поредната лична трагедия за каквито и да било цели, е меко казано неморално! А и там отзад , далеч от микрофони, камери и обективи, Човек най-истински съпреживява болките на всички пострадали и омерзени!

Но срещу болката има само два лека– времето и адекватни държавни институции!

Вече няма начин да се прикрие истината! Държавата бе разтърсена от енергията, която площадите показаха! Държавата бе изплашена от нетърпимостта към самата нея!Държавата избра да реагира така, щото да покаже, че все още е Държава!

Вече няма начин Истината да се скрие, така както не може да се скрие усещането за неприкосновеност и доминантност на част от родните ни ,,законотворци” Всички станахме свидетели на култовите думи на един ,,бивш” министър на културата, Председател на НС и понастоящем Председател на комисията по култура! Не е драмата в това дали са били включени или изключени микрофоните, а в начина на мислене и изказ! По грозен начин бяха именувани Майките, които са ни родили, Съпругите, които дават възможност да възпроизведем Родовете си, Дъщерите, които отглеждаме с любов като стайни цветя!

Има изход! Скрити зад пропорционалната избирателна система, доста хора от 1997 год. насам се превърнаха в щатни депутати! Доста хора направиха безмислен трудов стаж на гърба на данъкоплатците…и за капак трябва да търпим да бъдем обиждани!

Докато избираме винаги по-малкото зло и гласуваме ,,против”, вместо ,,за”, картинката ще такава!

Е, дано пък започнем да мислим с главите си…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram