До известни бг артисти застанаха и две слънчеви деца – Христослава и Иван

Заслужени аплодисменти получиха артистите от Старозагорската опера, които представиха „Есмералда-Парижката Света Богородица“ на сцената на Дом на Културата „Борис Христов“-Пловдив. Много силен акцент в спектакъла е участието на децата от проекта „Ние сме музиканти”- казанлъчанката Христослава Колева и Иван Бакоев – новите обаятелни звезди на Операта /със синдром на Даун/. Хормайстор е Младен Станев, който пък работи с гласовитите певци от хор „Петко Стайнов“ при НЧ „Искра“.

На 23, 24 и 25 март Христослава Колева вече имаше своята изява на старозагорска сцена. За нея и великолепните артисти от Стара Загора сега предстои столичен гастрол на 19 април, в зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Главната роля, на Есмералда, е на поп изпълнителката Михаела Филева, която през лятото направи своя дебют в мюзикъл.

Христослава Колева, която има зад себе си и спортни успехи в плуването, напоследък откри своя артистичен талант в танците. Тя е част от програмата на Старозагорската опера „Ние сме музиканти” за деца и младежи със специални образователни потребности. В продължение на една календарна година директорът Огнян Драганов, оперната певица и логопед-терапевт Русалина Мочукова, заедно с нейния екип, превърнаха театъра и сцената на Операта в привлекателно място за артистични изяви на участниците в този проект. Първият видеоклип под режисурата на Огнян Драганов бе заснет именно с участието на Христослава Колева. Последваха нейни участия с роли в детската версия на балета „Спящата красавица” заедно с децата от Детско-юношеската студия за опера и балет, както и в оперните спектакли на „Атила”, „Тоска” и „Селска чест”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram