Да помогнем на Веско, за да участва отново в Световния шампионат по тенис на маса за хора с деменция

Това е Веселин – олимпийската надежда на “Дом за пълнолетни лица с деменция Димитър Папазов“ гр Казанлък”. Той има шанс да участва във фестивала по тенис на маса за хора с деменция, който ще си проведе през октомври 2024г. в Maizières-les-Metz, Франция. Необходимата сума е в размер на 5000 лева.

Практикуването на тенис на маса сред хора с когнитивни проблеми, особено в ранен стадий на заболяването, има доказан благотворен ефект върху тяхното здраве като намалява стреса и напрежението, подобрява координацията и движението.

Първият Световен фестивал по тенис на маса за здраве за хора с деменция се състоя в Крит, Гърция през 2023 г. и Веселин е един от 10 мъже в дома за пълнолетни лица с деменция в гр. Казанлък, който имаше възможността да вземе участие в него, благодарение на събраните средства от всички дарители към Платфорамата.бг.

Така Веселин става българската олимпийска надежда на дома, на сдружение „Състрадание Алцхаймер“ и на България. Треньорите виждат в него истински потенциал и вече има предложения да го обучават. Веселин е силно впечатлен от организацията на турнира, от новите запознанства с другите участници и от персоналното внимание и споделя, че това ще остане един незабравим спомен за него. Други потребители на ДПЛД също са амбицирани да последват примера му на следващия шампионат и фестивал по тенис на маса за здраве, за хора с деменция, който ще се проведе през октомври 2024 г. в Maizières-les-Metz, Франция.

Основната цел на фестивала е повишаването на осведомеността за ползите от редовното практикуване на тенис на маса за хора с когнитивни разстройства като болестта на Алцхаймер.

За осигуряването на това безценно българско участие на фестивала във Франция е необходима сумата от 5 000 лева (пътни разходи за участник и двама придружители, настаняване и престой).

Подкрепяйки Веселин, ще подпомогнем популяризирането и на ползите на спорта в България и за превенция, както и за изкуството на включването на хората с деменция!

Повече за кампанията и за подкрепата, от която Веско се нуждае, може да научите на https://platformata.bg/…/2304…/details/campaign.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *