„Възраждане“: Ще има ли мартенски базар за всички търговци?

Притеснени казанлъчани са изразили подозрения за провеждането на тазгодишния мартенски базар пред общинските съветници от „Възраждане“. Търговците на мартеници са изразили съмнение пред съветниците на тази партия и в прозрачността в издаването на разрешения за продажбата на червено-белия символ.

Потърпевши разказали, че въпреки отсъствието на главен архитект на Община Казанлък, на Коледа е било разрешено изграждането на павилион, за продан на месо и вино на центъра на града, докато на други желаещи е било отказано. Сега хората се тревожат дали ще получат разрешителни, за да търгуват с мартеници на сергии на площад „Севтополис“, както всяка година.

По този повод председателят на „Възраждане“ в Казанлък Димитър Пашев е депозирал питане към кмета Галина Стоянова дали Община Казанлък планира провеждането на мартенски базар тази пролет и ако не, какви са причините и обстоятелствата, поради които няма да бъде проведен? Защо е било отказано на граждани и юридически лица извършването на търговска дейност на централния площад по време на коледно-новогодишните празници, докато на други лица е било разрешено?

На идното заседание на Общинския съвет в Казанлък на 25 януари кметът Стоянова трябва да отговори на питането.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram