Браво, „Рози“! Съставът ни наказа с дузпи „Загорец“

„Розова долина“ отново повтори успеха си от миналата година в турнира за „Купата на България“, елиминирайки противника си към следващата фаза – съставът на „Загорец“ Нова Загора. Въпреки с човек по-малко и съдийските отсъждания в ущърб на „Розите“, отборът на Казанлък показа невероятен хъс и доказа, че е по-добрият на терена.

Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ Стара Загора.

Двата отбора започнаха двубоя, дебнейки се за грешки. Още преди да са изминали и пет минути от мача, състезателят на „Розова долина“ Стоян Иванов отправи удар, който мина покрай вратата на ,,Загорец“.  С течение на полувремето ,,Розите“ създадоха още две опасности пред вратата на футболистите на Нова Загора. Удар от фаул на Надим Ангелов беше спасен, а централният нападател Росен Димитров не успя да реализира след удар с глава. В 35-та минута Росен Димитров се пребори за топката до ъгловото флагче и спечели нарушение. След центрирането на Стоян Иванов резултатът беше открит от капитана Иво Иванов. Седем минути след откриващото попадение ,,Загорец“ получиха дузпа, след спорно съдийско решение за игра с ръка на Мартин Маринов, която в последствие беше реализирана. Новозагорци опитаха натиск, а с много важна намеса се отличи вратарят на „Розова долина“ Михаил Михайлов и двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1.

Стражът на казанлъчани отрази удар в началото на второто полувреме. С напредване на времето „Розите“ получиха своите шансове за реализация. След ново спорно решение, съдията си навлече гнева на футболистите на ,,Розова долина“. Играчите на Атанас Апостолов имаха претенции за наказателен удар. В 69-та минута Стоян Иванов отправи удар от фаул, който беше спасен от вратаря и капитан на ,,Загорец“ след рикошет в стената. Три минути по-късно Мартин Маринов беше изгонен след като спря опасна атака на новозагорци и получи втори жълт и респективно червен картон. След червения картон казанлъчани предимно се отбраняваха, а техните опоненти изтърваха голям брой положения. Въпреки всичко, „Розите“ задържаха равенството в мача.

Драмата беше пълна, след като трябваше да се определи победител след изпълнение на наказателни удари. Жребият беше спечелен от капитана на „Розова долина“, който избра те да изпълняват първи наказателния удар.

Първата дузпа беше изпълнена и вкарана от Иво Иванов, който поведе отбора. Неговият пример последваха и останалите му съотборници, които реализираха своите дузпи. Точни за казанлъчани бяха и Иван Чергев, Надим Ангелов, Стоян Вергиев и Стоян Иванов. Пропускът за състава на „Загорец“ направи бившият играч на ,,Розите“ Венцислав Иванов при третата дузпа на своя отбор.

По този начин възпитаниците на Атанас Апостолов си осигуриха мач с втородивизионния ,,Бдин“ /Видин/ на стадион ,,Севтополис“ в следващия предварителен кръг. В първенството казанлъчани предстои да гостуват тази седмица на ,,Сокол“ /Марково/. Срещата е от 17:00 часа на 02.09 /събота/.

За титуляри днес бяха избрани: Михаил Михайлов /вратар/, Димитър Димитров, Иво Иванов / капитан/, Ивелин Илиев, Мартин Маринов, Стоян Вергиев, Стоян Иванов, Пламен Колев, Надим Ангелов, Росен Димитров и Никола Минков.

Днес резерви бяха: Георги Христов /вратар/, Деньо Кършаков, Диян Овчаров, Иван Чергев, Николай Георгиев и Ивайло Иванов.

Текст и снимки: Любомир Люцканов – стажант-репортер

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram