Близо 900 катастрофи с 16 загинали от началото на годината

Броят на тежките катастрофи е 247

Данните за произшествията в резултат на катастрофи в общините от област Стара Загора бяха изнесени на заседанието на Комисията по безопасност на движение по пътищата, председателствано от областния управител Ива Радева.

От ОД МВР представиха статистика за пътнотранспортните произшествия за периода от 1 юли до 20 септември 2023 г. От нея стана ясно, че за този период в областта са станали 299 ПТП, от които 95 са тежки. В тях са загинали девет души, от които шестима водачи и трима пътници. За същия период на миналата година загиналите в произшествия на пътя са били с двама повече.

Ранените в катастрофи за периода 1 юли до 20 септември са 117, от които тежко пострадали са петима. 

От началото на годината досега общият брой на ПТП в областта е 895. От тях 247 са тежки. В катастрофи са загинали 16 души.

Поради липса на сключени договори в последната една година почти не е извършвана поддръжка на пътна маркировка и тя е в лошо състояние, съобщават от ОПУ-Стара Загора.

Всеки момент обаче се очаква избор на изпълнител и подписване на договор с него, за да започне подмяната и поставянето на нови пътни знаци там, където е необходимо. Всеки момент ще започне възстановяването на разрушени и огънати мантинели по магистрала „Тракия“.

Членовете на Областната комисия обсъдиха проблеми с пътната маркировка и със знаковото стопанство в различни участъци в Старозагорска област.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram