Безплатен преглед за украинче с болки осигуряват от МЦ „Мазалат“

16-годишно украинче ще бъде прието от ортопеда д-р Маринов и ще бъде прегладано безплатно в Медицински център „Мазалат“ в Казанлък, съобщиха оттам. Детето е с хронично заболяване на долните крайници и отняколко дни е с болки, според първоночалната информация.

Това е втори безвъзмезден медицински преглед на бежанец от Украйна, настанен в Казанлък.

Преди седмица бе оказана помощ на 67-годишната Галина Томашевска, която бе прегледана от кардиолога д-р Деспотоски от същото здравно заведение. Жената бе с оплаквания в сърдечната област.

Веднага след започналата бежанска вълна медицинският управител на МЦ „МАЗАЛАТ“ д-р Гергана Гечева обяви, че лечебното заведение има възможност да предостави безплатна медицинска помощ на нуждаещи се бежанци от Украйна – бременни, деца пострадали и др.

„Ще извършваме и рехабилитация на пострадали от войната“, посочва д-р Гечева.Популярната лекарска фамилия предоставя и обзаведен апартамент в град Павел баня, в непосредствена близост до Клиника за рехабилитация с възможност за започване на работа с/у заплащане – камериерки, сервитьорки, поддръжка,както и медицински лица – лекари,медицински сестри, рехабилитатори.

Казанлъшкият педиатър д-р Ивелина Панова също предложи да помогне с безплатни прегледи и консултации на деца, като педиатър.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram