Абитуриенти от МГ-то с кампания – помагат на дете в нужда и на бездомните животни

Абитуриенти от ППМГ „Никола Обрешков“ и техни съученици организираха благотворителен базар, а събраните средства ще бъдат разделени между организация ,,Dare 2 Care Animals’’, която помага на изоставени, ранени и бездомни животни, и малкия Митко от Ямбол, борещ се за своя живот.

Идеята за базара е на Виктория Петкова от 12 В клас на учебното заведение. От нейния клас тръгва инициативата за събирането на книги и за приготвянето на храни, които пък се предлагат на благотворителен кулинарен базар. „Осем души приготвихме печивата и всичко веднага се разпродаде. Събраната сума е 540 лева“, разказва ни дванайсетокластничката.

Стоте книги, които тя и съучениците й носят в училище, ще бъдат предоставени на организацията с нестопанска цел „Dare2Care“, за онлайн базар, с цел, набиране на средства за четириногите бездомничета.

„Една част от събраните средства ще използваме за покриване на доставката на книгите, а останалото ще дарим за дете в нужда“, допълва Виктория.

В организацията за благотворителния базар помагат учители, ученици от 10 клас, приятели и бивши възпитаници на учебното заведение. Виктория и нейният клас приканват желаещите да се присъединят към националната кампания „Дари живот на Митко“, да го направят, като последват техния пример с дарение. Вижте повече на: https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram