Школата ни, децата на Казанлък, тази публика на стадион „Севтополис“ заслужава помощта ви! – Видео

На нарочна пресконференция ръководство, футболисти и треньори на ФК „Розова долина“ обобщиха годината и се обърнаха с послание и апел към бизнеса. Председателят на УС -Георги Мермеклиев, старши-треньорът Атанас Апостолов, капитанът Иво Иванов, помощник-треньорите Милен Христов и Иван Чергев, както и Антим Паральов и Боян Нейчев от школата домакинстваха на срещата в спортна зала „Севтополис“.

„След като настоящият УС управлява клуба, в тандем с треньори и футболисти, след близо 6 години гордо можем да заявим, че постигнахме много, с малко средства. Играем на 3 „фронта“ /първенство и двата турнира по календар на БФС/, получихме покана преди години за професионалния футбол, взехме Купата на Аматьорската футболна лига миналата година, преодоляхме професионалния „Янтра“/Габрово/ и срещнахме във „футболен празник“ пред над 4000 „фена“ отбора на „Лудогорец“/Разград/ за Купата на България. Школата от над 150 деца „ражда“ много таланти, класирахме се в набор 2005 в елитната група….В Трета лига сме в „ТОП 5“ в класирането!

Сега е моментът отново да се обединим и да отправя покана към казанлъшкия бизнес да помогне с това да утвърдим на картата на „футболна България“ нашия „Розова долина“. С 65 000 лв. ни подкрепя Община Казанлък за година, както и с базата, мои лични средства и тези на семейните ни фирми са в подкрепата на футбола в града. Охранителна фирма „Саламандър“ единствена е „протегнала ръка“ за нас, както вече и „Мастерхаус“ и „Ефбет““, коментира Георги Мермеклиев.

„Именно ние в ръководните органи работим без нито лев за нас, за да го има „Цар Футбол“ в Казанлък. Този социален феномен няма как да се реализира и да възпитава децата от школата без техните семейства, на които благодарим! Ние ще продължим с този хъс и ентусиазъм, ще работим да градим, ще побеждаваме, но нека индустриалният и силен, едър бизнес да помогне в усилията ни. Сега е времето, сега сме мотивирани, сега в навечерието на Световното първенство в Катар искаме подкрепата Ви! Близо 800 000 лв. годишно са нужни за професионалния футбол, единни сме толкова години, защо не задружно да постигнем и това?! Само елитната група и участието на набор 2005 струва 25000 лв., а момчетата останаха в клуба, въпреки поканите от елитните тимове и играха за Казанлък с треньор Антим Паральов. Едва на 16 години Никола Арнаудов сключи своя професионален договор…..Школата ни, децата на Казанлък, тази публика на стадион „Севтополис“ заслужава помощта ви!“, допълни Георги Мермеклиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram