Общинските съветници ще решат дали Казанлък ще стане етапен град в Колоездачната Обиколка на България

Предложение за домакинство на Община Казанлък на етап от 70-а колоездачна обиколка на България през 2023 г. е направено от страна на Българската Федерация по колоездене. Това съобщи пресцентърът на Община Казанлък. За целта, заместник-председателят на Федерацията Любослав Венков е разговарял с ръководството на Общината и Общинския съвет, представители на Постоянната комисия по образование, младежки  дейности и спорт на Общински съвет – Казанлък, председатели на местни клубове по колоездене.

Като предимство за избора на Казанлък за домакин на престижното състезание с широко международно участие е изтъкнато съвпадението с датите на провеждане в края на август и началото на септември 2023 г. на Празниците в Долината на тракийските царе, което ще зарадва публиката и на двата форума. През годините Казанлък е бил традиционен домакин на редица етапи от състезанието и заместник-председателят на Българската Федерация по колоездене сподели дори лични спомени от града за редица състезания и лагери. Централното място на Казанлък на картата на България също е благоприятен фактор за комбинации на различни маршрути по време на състезанието.

Любослав Венков е предложил градът ни да домакинства финален етап от юбилейната обиколка. Спортното събитие е изключителна възможност за популяризиране на културно-историческото наследство на Долината и повод да се обърне внимание на инфраструктурата по трасето, заявяват от Община Казанлък.

Предложението Казанлък да стане етапен град в международното събитие догодина ще бъде подложено на гласуване в местния парламент.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram