Увеличаване на средствата за населените места и подобряване на сигурността предлагат от БСП

Групата съветници от „БСП за България” внесе своите предложения за Бюджета на Община Казанлък за 2024 година, насочени към подобряване на сигурността в общината и увеличаване на средствата за населените места.
При срещите си с граждани многократно пред социалистите е поставян въпросът с недостатъчните средства в Бюджета за населените места. В тази връзка съветниците предлагат в този мандат финансовата рамка на селата и градовете Крън и Шипка да бъде увеличена, като бъде осигурен и допълнителен щат към кметствата, който всеки кмет да реши как да използва за подобряване облика на населеното място.
Освежаване на пътната маркировка в населените места и осветяване на пешеходните пътеки, разширяване обхвата на видеонаблюдението и поставяне на мантинела по велоалеята от град Казанлък до село Енина са първите стъпки за следващите четири години, насочени към подобряване сигурността на гражданите на община Казанлък.
В предложението си до кмета на общината, съветниците предлагат още в Бюджет ’24 да бъдат заложени средства за проектиране на път / или изменение на ПУП на имотите, разположени в източната част на велоалеята от гр.Казанлък до с. Енина, както и изготвяне на типови проекти за гаражи, които или да се строят от общинско предприятие или да бъде учредявано право на строеж на живущите във входа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram