Спешни екипи в Университетската болница поеха ранените от катастрофата на АМ „Тракия“

По първоначална информация към 20.05 часа на АМ „Тракия“ – 217 км, в платното за движение, посока София, е настъпил тежък пътен инцидент с автобус със сръбска регистрация. Има пострадали. На място веднага са пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Много от преминаващите коли са спрели и десетки хора са се притекли на помощ на пострадалите. Пътна полиция регулира движението в участъка. Създадена е организация за спиране на движение на пътните превозни средства при Нова Загора, посока София. Целта е да се осигури проходимост на спасителните екипи.

По първоначална информация, 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние. Откарани са в Университетската болница в Стара Загора, където са настанени за лечение. Най-малкото хоспитализирано дете е на 6 години, а най-голямото – на 17. Един от възрастните ранени е със сериозна травма на крака и вероятно ще се наложи ампутация, обясниха от болницата.

В автобуса са пътували 36 деца и 13 възрастни. Те са от Белград и са се прибирали след приключило участие във фестивал в Слънчев бряг. Все още не е известна причината за инцидента. Настилката на магистралата обаче е била мокра, тъй като по-рано в района е паднал проливен дъжд.

Движението към София се извършва в едното платно, като има десетки автомобили, които очакват да преминат. Образувала се е огромна 5-километрова колона, а чакането продължава с часове, разказват очевидци.

Следователи от Националната следствена служба пътуват за мястото на пътния инцидент, за да започнат следствени действия още тази нощ. От здравното министерство съобщават, че за Стара Загора е заминал министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Той ще посети УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram