Разселват агресивните родове – Видео

В Тъжа и Сколебево ще бъдат разселени ромите от с. Манолово, от рода Бижеви, които преди месец участваха в кървава разправа на публично място заради стара вражда с друг род от с. Тъжа, а един от тях почина. Това съобщи кметът на община Павел баня Иса Бесоолу. Решението е взето на среща в Община Павел баня, на която са присъствали старши комисар Лазар Христов – директор на Областната дирекция на МВР – Стара Загора, началникът на РУ – Казанлък главен инспектор Петко Стойнов, ВПД началникът на Участък-Павел баня старши инспектор Венелин Венелинов, кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, кметът на село Манолово Мурад Моллаахмед, представители рода Таирови.

Кметът на община Павел баня Иса Бесоолу обяви, че поема ангажимент, заедно с кметовете на селата, да бъдат предприети мерки представителите на родовете, участвали в конфликта, да заживеят в населените места, където са адресно регистрирани.

Нашата цел е инициаторите и виновните за подобен вид сбивания да бъдат разселени в различни населени места, за да бъдат предотвратени в бъдеще време подобни изяви, посочи старши комисар Лазар Христов. Ще бъдат увеличени и нарядите на служителите на МВР, а с оглед на сигурността ще се засили видеонаблюдението в населените места.

Директорът изтъкна още, че стремежът е за увеличаване на нарядите на служителите на МВР и добави, че в момента тече конкурс за 11 младши изпълнителски длъжности за Участък-Павел баня и РУ-Казанлък и призова за активно участие в тях и предстоящи конкурси.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram