Лишават от свобода 30 годишен, извършил грабеж в село Ветрен

Ефективно наказание в размер на четири години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим получи  30-годишния М. А. след като Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумение, сключено между него, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника му.

Тъй като грабежът е извършен от М. А. в изпитателния срок по предходно негово осъждане за същото по вид престъпно деяние, Окръжен съд – Стара Загора постанови подсъдимият да изтърпи отделно при първоначален „строг“ режим и отложеното наказание в размер на две години лишаване от свобода.

Пред съдебния състав подсъдимият се признава за виновен в това, че на 09/10.10.2022 г. в с.Ветрен, община Мъглиж, област Стара Загора, направил опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума от 400 лева, и е отнел мъжко яке и два мобилни телефона от владението на възрастно семейство, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – нанесъл е множество удари по главата и тялото на двамата пострадали с дървен стол. Грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда на мъжа, изразяваща се в нараняване, което прониква в черепната кухина.

Пред Окръжен съд – Стара Загора М. А. заяви, че разбира обвинението, признава се за виновен, че е съгласен с последиците от споразумението, както и че доброволно е  подписал същото и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram