Празник за леката атлетика и колоезденето с Thracian Run and Bike в Казанлък – Видео и Снимки

За пета поредна година в Казанлък се проведе състезанието Thracian Run and Bike – събитие за всички любители на бягането и колоезденето, което има за цел да популяризира спорта, физическата активност и за опознаването на красотата на Казанлък и региона. На старта застанаха рекордно число участници – 460 в различните дисциплини при мъже и жени. Организатор на проявата бе клуб „Планинско бягане и Туризъм“. От името на „виновниците“ за днешния празник на леката атлетика и колоезденето разказва Станислав Николов.

За най-добрите в отделните дисциплини бе предвиден финансов награден фонд на стойност 3 800 лв. Стартът бе даден на площадката до Тракийската гробница, в началото на парк „Тюлбе“, като събитието в неделния ден се превърна в истински спортен празник за града на розите.

Tри бяха дистанциите за бегачите – 9 км, 24 км и 42 км. Колоездачите се пуснаха на 24 км. и на 40 км. В категорията Е-Bike участниците стартираха на 40 км. Детското състезание бе за колоездачи от 6 до 12 г., като те трябваше да изминат 1.30 км. На старта тук застанаха 60 малчугани.

Класиране:

42 км. бягане:

 1. Илия Бончев
 2. Мирослав Кирилов
 3. Куцар Фенеров

40 км колоездене:

 1. Богдан Стойчев
 2. Тодол Ангелов
 3. Мартин Стефанов

40 км E Bike:

 1. Александър Алексиев
 2. Даниел Ковачев
 3. Станислав Бонев

24 км бягане:

 1. Тенчо Жеков
 2. Гено Увардов
 3. Деан Гинев

24 км колоездене:

 1. Ростислав Костадинов
 2. Даниел Иванов
 3. Стефан Стефанов

9 км бягане:

 1. Даниел Иванов
 2. Йордан Колев
 3. Станимир Томов

Вижте всички резултати тук: https://tracksport.live/r/thracian-run-and-bike-2023

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram