Пиян и дрогиран е бил шофьорът, ранил тежко дете и избягал

Четири часа след тежкия инцидент, при който снощи шофьор блъсна дете и избяга, виновникът е установен и задържан от полицията, обявиха от Районна прокуратура – Казанлък на нарочен брифинг днес. 57-годишният Димитър Косев е открит в дома му в казанлъшкото село Розово, там е бил и паркиран автомобилът, с който мъжът помете и рани тежко 14-годишно момче от съседното село Бузовград.

Както пръв съобщи Пресс ТВ драмата се разигра около 18:30 часа на 11 ноември на изхода на Бузовград, където три момчета са престоявали в банкета с колелетата си, а Косев ги връхлетя с превишена скорост, движейки се в посока Розово. След удара едно от момчетата е настанено в болница с опасност за живота. Детето е в кома, според близки до семейството му.

От прокуратурата съобщиха още, че шофьорът е дал положителни проби за алкохол и наркотици. Най-вероятно е бил на метамфетамин, но се очаква окончателния резултат от пробите.

След произшествието Косев се укрил в дома си. Той е бивш полицай от вече несъществуващата „Транспортна полиция“, където работил преди двайсетина години, узна Пресс ТВ. Към момента той работел към „Напоителни системи“.

Гледайте целия брифинг на прокуратурата:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram