Община Павел баня е готова за зимата

Зимното почистване в община Павел баня е обезпечено. Това съобщи кметът Иса Бесоолу по чиято инициатива миналата година Общината закупи нова техника за нуждите си през зимния сезон. На склад са 75 тона сол, предвидено е обезпечаването и с луга. Те ще послужат за предотвратяване на поледици по улици и тротоарни пространства в града и селата.

Поддръжката в зимни условия на пътищата и тротоарите и тази година ще се осъществява от екипите на Община Павел баня, като за почистването на общинските пътища ще се грижи външна фирма.

Кметовете на населените места са в пълна координация с градоначалника Бесоолу. Към момента всички села са подготвени за зимата. Обезпечено е и отоплението на общинските учреждения.

Закупеният от Общината комбиниран трактор с гребло ще почиства снега в малките и тесни улички. Кметът Иса Бесоолу закупи техниката със средствата от отчисленията по чл.64 от Закона за управление на отпадъците, след като жителите на общината съвестно заплащат таксата си за битови отпадъци. Градоначалникът неведнъж е определял поведението на павелбанци в тази посока като изключително отговорно и в полза на цялата община.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram