Жени и старша възраст на волейболен „Казанлък“ продължават да мачкат в първенствата

Волейболистките на Казанлък записаха втора поредна победа в първенството при жените. Воденият от Стоян Гунчев тим се наложи като гост над „Левски София“ с 3:1 (25:18, 25:18, 22:25, 25:11) в мач от втори кръг, изигран в едноименната зала.

„Розите“ са втори във временното класиране с 5 точки (2 победи), „сините“ са шести с 2 точки (1 победа, 1 загуба).  В първите два гейма казанлъчанки диктуваха изцяло положението и поведоха убедително в мача. Впоследствие възходящата линия на гостуващия отбор продължи, като се запази до 6:3. Постепенно столичанки изравниха и обърнаха, след което последва игра на амплитуди. В ключовите моменти „сините“ надделяха и намалиха пасива си. Решителният четвърти гейм тръгна ударно за „розите“ (5:0), като бяха пълен хегемон и оставиха съперника на едва 11 точки.  

Следващият двубой за „Казанлък Волей“ е на 11 ноември (петък), срещу „Варна ДКС“ като домакини от 18 часа.

„Никой не вярваше, че ще постигнем две победи като гости в столицата. Доволен съм, аз вярвах в нашия отбор и тези млади момичета“, сподели развълнуван президентът на тима Васил Аргиров.

Тази седмица предстои втори двубой от сезона и за девойките старша възраст на клуба. Те вече имат една победа на старта в тяхното първенство.

След близо час игра, девойките от Казанлък се наложиха с 3:0 над борбения тим на „Хебър“ от Пазарджик. В група В-1, воденият от Стоян Гунчев отбор на града ни резонно и очаквано се наложи без проблеми в дебютния си мач в групата. Голяма част от момичетата всъщност са и „гръбнакът“ на женския ни състав.

Тази седмица, на 13 ноември, отборът на старшата гостува в Пловдив на „Марица“. Успех, „Рози“!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram