Нови специалности ще има в ПГСС „Гео Милев“ в Мъглиж (видео+снимки)

Дни на отворените врати и Дванадесета областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране се проведоха на 29 и 30.04.2024 г. в Професионалната гимназия по селско стопанство „Гео Милев” в Мъглиж. Бе дадена възможност на ученици от цялата община да разгледат училището и да се запознаят със специалностите, в които могат да се обучават. Фирмите партньори също бяха гости на гимназията, която е създадена преди 62 години.

От следващата учебна година се предвиждат нови специалности предимно за момичета, като кулинария и фризьорство. Планира се и въвеждането на дуално обучение.

Директорът на гимназията Станимир Радев разказа, че учениците се обучават в специалностите механизация на селското стопанство, горско стопанство и дърводобив, агроекология. Приемът е след завършен 7-ми клас.

Обучението е с продължителност 5 години. На учениците се осигурява общежитие и безплатен училищен транспорт.

Всички ученици имат възможността безплатно да придобият свидетелства за управление на МПС – категория B, категория Ткт, категория Твк, Твк–З, както и свидетелство за работа с моторни триони и храсторези.

Училището разполага с модерна материално- техническа база, висококвалифицирани специалисти и предлага иновативни методи на обучение в сферата на селското стопанство , горското стопанство и биологичното земеделие. В училището се предлага преквалификация след завършено средно образование.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram