Иса Бесоолу: Обявявам парична награда от 1000 лв. от заплатата си за залавяне на убийците на кучетата в Павел баня 

Кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу обявява парична награда в размер на 1000 лв. лични средства за залавяне на извършителя/-ите на убийствата и терора от последните дни над бездомните кучета в града. Градоначалникът отделя сумата от месечната си заплата, за да помогне за по-бързото залавяне на извършителя или извършителите, ако са няколко. 

Иса Бесоолу и екипът му остро осъждат действията на агресия и насилие срещу животни, било то домашни или бездомни. Кметът Бесоолу е заинтересован и загрижен, както за жителите на община Павел баня, така също и за безстопанствените животни. 

Градоначалникът и неговият екип, съвместно с местния ветеринар, започват кампания по доброволна безплатна кастрация на домашните животни, като подчертават, че обработването на домашните любимци ще бъде само и единствено, ако собствениците им желаят. Манипулациите ще бъдат за сметка на Общината. „Освен, че кастрираме, обезпаразитяваме и чипираме бездомните кучета на територията на общината и се опитваме след това да им намерим осиновители, в края на миналата година решихме през 2023 г. да продължим с грижата, като разширим обхвата. Желанието ни е да подпомогнем стопаните, които обмислят кастрация на домашните си любимци. Процесът по грижата за домашните любимци и бездомните животни, както и отговорността за тях, е и на нас като институция, и на гражданите като стопани и, преди всичко, като хора. Трябва да продължим да работим за намаляване на предпоставките за превръщането на домашните животни в бездомни”, заяви кметът Иса Бесоолу. 

През 2022 г. Община Павел баня е кастрирала и чипирала над 110 кучета, от които за едва 10 са се намерили осиновители.

Община Павел баня приветства и подкрепя становището на протестиращите през последните дни защитници на бездомните кучета, че дори и да има приют в Павел баня, това няма да бъде решение, а трябва да се работи в посока намаляване популацията на бездомните животни, както заяви в национален ефир тази сутрин и един от протестиращите – Димо Стефанов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram