Жена от Конаре проводила шише ракия и самардала за филма „Ботев“

На 2 юни на открито, на центъра на Калофер ще бъде показан филмът "Ботев", чиято премиера бе на 3 март. Това съобщи кметът на града Румен Стоянов за БГднес. Той се надява хора от цялата околия, които не са го гледали, да се стекат на площада в Калофер. 2 юни е празникът на града.
Лентата "Ботев" проследява събитията от 1876 г. След пет робски столетия българите са изправени пред съдбоносен избор - или свобода, или смърт! Шепа млади революционери се събират на свободна румънска земя и съставят план на освобождението на поробена България чрез въстание, подготвено от вътрешните комитети и подпомогнато от емиграцията. Христо Ботев, поет, вестникар и учител, захвърля перото и повежда двеста юнаци на помощ на своите въстанали братя. Режисьор на лентата е Максим Генчев, който е автор и на сценария заедно с Десислава Ковачева. 
След като миналата година кметът Румен Стоянов беше застрашен от глоба в размер на 1000 лв., наложена от РЗИ, за това, че в пандемичните ограничения е разрешил провеждането на Леденото хоро в Калофер, той получи множество дарения от граждани - над 150 хил. лв., за да плати наложеното наказание. Съдът го отмени и средставата бяха пренасочени към филма за Христо Ботев.
Сред дарителите са Кина Атанасова - възрастна жена от Русе, изпратила в писмо 5 лева до кметството в Калофер.
Друга жена от село Конаре, община Гурково, изпратила кутия бонбони, шише домашна ракия и самардала, за да се почерпи екипа на филма.
Кметът Стоянов има намерение лично да намери и посети жените, за да им благодари лично. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram