Д-р Колев, №1: Да започнем да решаваме реалните проблеми на хората

Бюджетът на Община Казанлък от 110 млн. лева дава достатъчно възможности при правилното разпределение на средствата

Радушен прием и топло отношение получи д-р Иван Колев от хората в Розово, където кандидатът за кмет на Община Казанлък – №1 в бюлетината, се срещна и беседва с жители на казанлъшкото село.

Голяма част от дошлите да го поздравят и да му пожелаят успех се оказаха негови благодарни пациенти – някои, получили помощ от него в Работническата поликлиника на „Арсенал“, където лекарят започва кариерата си на хирург през 1992 г., други, лекувани от него в настоящето.

Хората го насърчиха в надпреварата за кметското място, уверени, че отзивчив и всеотдаен към пациентите си, като кмет ще има възможността да помогне за решаването на редица наболели проблеми на жителите на цялата община.

Неминуемо сред поставените въпроси от розовци бе и този за здравеопазването.

„Познавам проблемите в здравеопазването. Винаги съм смятал, че казанлъшката болница има своето място на здравната карта на България. Човек „отвътре“ съм и знам колко специфично лечебно заведение е, на централно място се намира в България, обслужва пет общини. Тази болница съществува, не само трябва да съществува, а и да се развива. Най-големият проблем може би в момента е осигуряването и задържането на кадрите. Задължително трябва да продължим и да надграждаме програмата за осигуряване на стипендии за специализанти и да се включат и стипендии за студенти по медицина“, сподели д-р Колев.

Той поясни, че като кмет ще подпомогне МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ със закупуването на високотехнологична медицинска техника и обновяване на отделенията.

Реализирането на серия от програми за профилактика на подрастващите е заложено в програмата на кандидата за кмет. Той е категоричен, че има варианти за осигуряването на медицинско обслужване там, където го няма по населените места, а хората подчертано се нуждаят.

„Ремонт на здравните служби по селата също е постижима задача за бюджета на Община Казанлък, който е в размер на близо 110 милиона лева“, коментира д-р Колев и пред розовци посочи, че да започнат да се решават реалните проблеми на хората е преимуществена задача пред него като кмет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram